Doprovodný program

Stánky

Makers stánek

Ve spolupráci s dalšími členy komunity připravil Martin Kolman tradiční stánek s 3D tiskem, radiotechnikou a open hardware. Martin slíbil i velkého robota a když se poštěstí budeme prý volat do Japonska!

Komunita Open Suse

Stavte se u stánku openSUSE a zjistěte co je nového ve světe openSUSE. Pokuď jste nestihli jednu z našich přednášek rádi vám doplníme vědomosti a zodpovíme dotazy. Vyzkoušejte své znalosti v našem kvízu a zapojte se do slosování o různé openSUSE ceny včetně velkého plyšového Chameleona.

Ubuntu komunita

Na stánku česko-slovenské komunity Ubuntu si můžete popovídat o této distribuci a životu místní komunity, podívat se, co je nového a co se vaří v kuchyni u Ubuntu. Michal Kohútek přiveze hromadu nálepek a dalšího čerstvého "merche".

Moje Fedora

Další komunitní stálice českých konferencí je komunita kolem mojefedora.cz, z kuloárů prosakuje, že přivezou několik zajímavých laptopů s Fedorou jako třeba Framework, Slimbook a co je asi nejzajímavější Fedora Asahi nainstalovanou na Macbooku s M2 procesorem. Budou nálepky a možnost dozvědět se, co vás bude zajímat.

Red Hat

Společnost Red Hat je přední světový poskytovatel open source softwarových řešení, který s využitím komunitního přístupu poskytuje spolehlivé a vysoce výkonné linuxové technologie, technologie pro hybridní cloud a kontejnerové a Kubernetes technologie. I letos se naši odborníci rádi setkají s otevřenou komunitou na konferenci OpenAlt. Zastavte se u stánku Red Hat a vyhrajte zajímavé ceny v našem znalostním kvízu. Těšit se můžete i na nové samolepky a diskuse o novinkách ze světa open source.

Smíchovská střední průmyslová škola a gymnázium

Jak má vypadat moderní prostor pro vzdělávání? Co mohou školy nabídnout, aby zvládly obstát v moderní době? Přijďte si pro odpovědi a ukázky na stánek pražské Smíchovské střední průmyslové školy a gymnázia. Studenti a učitelé přivezou ukázky svých projektů, který mají široký dosah.

Pátek

Zahřívačka "U dřeváka"

🕛 Pátek, 19:00
📍 Dřevařská 806/22, 602 00 Brno-střed, Česko

Pokud náhodou nemusíte na hotelu "ladit slajdy", pájet na poslední chvíli exponát na stánku nebo dospávat po náročném týdnu, přijďte posedět a popovídat s dalšími účastníky a organizátory. Budeme se těšit na možnost neformálního setkání.

Sobota

Ukaž svůj bastl!

🕛 Sobota odpoledne
📍 Budova D - u stánků na levnou krásu

Přijďte a představte své vlastní bastlířské klenoty během konference! Od vrabčích hnízd, přes malé bastly na tzv. chlebníku (breadboard) až po mistrovská díla, všechno má své místo. Toto je vaše šance zazářit a podělit s ostatními nadšenci. Prostor bude také na všechny nové gadgety, které vám v poslední době přišly z Aliexpressu, nebo jiného shopu.

Neoficiální téma bude "Nejrůznější styly protoypování", povede se nám najít všechny možné zástupce?

Organizuje MacGyver, bastlíři SH

Afterparty

Vstup omezen! Je nutné mít vstupenku
🕛 Sobota, 18:00
📍 Hrnčířská 6, Brno, 60200

Se všemi vystavujícími, přednášejícími, dobrovolníky a organizátory bychom se rádi společně setkali a probrali první den naší konference. Místo bude odtajněné na konferenci. Počet míst je bohužel omezený a další "vstupenky" rozdáme návštěvníkům na místě.

Neděle

Stánek mobilního Linuxu

Linux a jeho varianty dobyly mobilní telefony zamaskované hluboko pod značkou Android. Ovšem ten pravý svobodný mobilní svět se o své místo také hlásí! Pojďte se podívat na telefony nejrůznějších modelů, provedení a hlavně plně svobodných operačních systémů.

Výměna samolepek

🕛 Neděle cca od 10:00
📍 Budova D - u stánků

Přibližně od 10 hodin najdete mezi stánky možnost burzy samolepek. Můžete přinést vlastní, pro které už nemáte na svém laptopu místo, nebo najít přesně tu, která to poslední volné místo zaplní.